Chat Keşfi

Chat Keşfi
Chat Keşfi

Chat keşfi, ilk olarak interneti keşfetmek ile başlar. İnternetin sınırsızlığını, ulaşabildiği kişi sayısını, ulaştığı ülkeleri ve iletişimde sağladığı hızı keşfeden kişi, kendine yeni bir dünya yaratmak ve de kendini sınırlarını, kendini keşfetmek için de chati yani, internet üzerinden tanış olunmamış kişilerle tanışmayı ve sohbet etmeyi keşfeder.

Değişen dünya düzeni, insanları daha fazla çalışmaya daha az özel vakit ayırmaya yönlendirmiş durumda. Bu şartlar, kişileri daha huzursuz, sabırsız, kendini uzun uzun ifade etmekten alıkoyan bir hale bürümüştür. Bu da kişilerde öfke, birbirlerine karşı tahammülsüzlük yaratmaktadır. Tüm bunlarla birlikte, kişiler kendilerine geniş bir özel zaman ayıramadığı için iletişim ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Chat, keşfi tam da bu noktada başlar. Kişiler, kendilerine iş yerinde, evde ya da herhangi bir yerde zaman ayırırken aynı zamanda iletişim ihtiyaçlarını giderebilirler.

Zaman, buluşma,trafik, sadece telefonda bulunan duygu ifadeleri ile ifade etme biçimlerinden sıkılan, kendini zaman sıkıntısı çekmeden anlatabileceği arkadaşlıkları olsun isteyen kişiler artık chati keşfetmişlerdir. Sohbet ya d a chat sitesi olarak geçen internet adreslerine girerek, sitenin güvenlik kuralları dahilinde konuşma sağlanabilir. Böylece kişi kendini anlatmak için artı bir zaman yaratmaktansa var olan zamanının içinde de kendini anlatarak yeni arkadaşlıklar kurabilir. Müzik, eğlence, kişisel sorunlar, kitap, edebiyat, tiyatro, sinema gibi çeşitli konulardan konuşan chat ortamı, kişiyi düşünsel olarak da geliştirir.